Over

Voce Chiara is een enthousiast amateurkoor en zingt met veel plezier op hoog niveau, met een transparante en heldere klank. We zingen onder leiding van dirigent Joke Geraets. Zij heeft een lange en veelzijdige carrière in de muziek en rondde de studie koordirectie aan het conservatorium af.

We zijn verdeeld over vier stempartijen en kunnen in alle partijen nieuwe leden gebruiken:

1e sopranen

Lenie Claus, Mathilde de Gier, Marguerite van de Poll

2e sopranen

Heleen Lock, Marjo Markiet, Marianne Mens

3e sopranen

Anita Scholten, Marion Jongens

Alten

Joke Dorna, Joyce van Krieken, Jeleyn van der Meer

VOCE CHIARA

Sommigen zijn hun zangcarrière al in het kinderkoor gestart en hebben daarmee dus een enorme zangervaring, maar ook weten we jonge stemmen aan ons te binden. Alhoewel allemaal vrouwen, zijn we toch een heel gevarieerd gezelschap.
Wij zijn weliswaar op zoek naar nieuwe leden voor alle stemgroepen, maar genieten van de voordelen van een klein vrouwenkoor. Het is dus zeker de bedoeling een klein ensemble te blijven.
Wat ons tot een krachtig koor maakt is ons enthousiasme en de wil om samen iets goeds neer te zetten. Hierbij staan zuiverheid en transparantie voorop, maar we gaan ambitieuze werken zeker niet uit de weg.

DIRIGENT

Joke Geraets begon haar muzikale activiteiten als contrabassist en volgde hiervoor tussen 1984 en 1988 de opleiding Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Als bassist speelde ze onder meer van 1986 tot 1990 bij de Amsterdamse popgroep de Nits. Na deze periode schreef ze regelmatig muziek voor film, documentaires, theater en tv.

Haar muzikaal veelzijdige interesse bracht haar ook naar de discipline Koor- en Orkestdirectie. Ze volgde hiervoor de Applicatie-opleiding Koordirectie Vakmusici en de Specialisatieopleiding voor Koor en Orkest bij het SNK. Verder deed ze verschillende cursussen als de Kurt Thomas Cursus, de opleiding Kerkmuziek en volgde ze een Masterclass Orkestdirectie in Bulgarije.
Daarnaast heeft ze tal van directielessen gevolgd o.a. bij Martin van der Brugge, Jos Vermunt, Jos van der Sijde en Florian Heyerick.

In april 2015 heeft ze de opleiding Bachelor Koordirectie aan het Utrechts Conservatorium met Rob Vermeulen als docent afgesloten.
Methodieklessen zang heeft ze gevolgd aan de Schumann Academie.

Joke Geraets heeft door de jaren heen voor allerlei koren gestaan.

CONCERTEN EN UITVOERINGEN

Naast eigen concerten verleent Voce Chiara regelmatig haar medewerking aan andere evenementen, zoals speciale kerkdiensten en concerten van andere koren. Dankzij de diversiteit van ons repertoire zijn wij uitstekend in staat een passende omlijsting te verzorgen bij uiteenlopende gelegenheden. Wilt u meer weten over onze activiteiten en de mogelijkheden, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

LID WORDEN

Kennismaken met Voce Chiara? Kom eens langs bij een van onze repetities.
Wij repeteren op maandagavond van 19.45 -21.45 uur in de Prof. Anemaschool, Eindstede 4, 2543 BL in Den Haag.

Je kunt ook kennismaken tijdens onze Open repetitie-avonden (zie agenda).

Het lidmaatschap kost € 20 per maand.