Repertoire

Ons repertoire valt onder de categorie klassiek. Wij kiezen voor een grote diversiteit en zingen muziek uit veel landen en stijlperioden; van 13e tot 21e eeuwse en van Noord-Europese tot Japanse stukken. Zowel kerkelijke als wereldlijke muziek maakt deel uit van ons programma.
Meestal zingen wij zonder begeleiding, a capella dus.
Vrijwel al onze muziek is meerstemmig. Over het algemeen zingen we 3- en 4-stemmig, maar we maken ook graag uitstapjes naar meer en minder stemmen.

Wij houden ervan om tijdens de repetitie met een paar verschillende stukken bezig te zijn. Ook bieden wij tijdens een concert graag flink wat afwisseling. Vandaar dat onze keus vooral valt op korte(re) werken.
Het gaat dus om onder meer madrigalenmotetten, songs en ballades.

De laatste jaren als Pro Cantare hebben wij ons geconcentreerd op Fins repertoire. Het opnemen van de CD ‘Verlangen’ was een mooie afronding van dit project.
Oost-Europese koormuziek voor vrouwenstemmen is een specialiteit van ons. Met name Hongaarse werken komen veelvuldig in ons repertoire terug.

Met Joke Geraets is weer een nieuw tijdperk aangebroken. Dit betekent ook nieuwe uitdagingen in ons repertoire.

Geluidsfragmenten

Van Voce Chiara zijn nog geen mooi opgenomen audiofragmenten, wel wat filmregistraties van een concert. Voor een indruk van onze kwaliteit en diversiteit, kunt u wat van Pro Cantare “Beluisteren”. Daar staat ook de link naar de filmbeelden van Voce Chiara.

CD’s

Pro Cantare heeft vijf cd’s op haar naam staan. Details hiervan vindt u onder “CD’s”.